Скопски маратон 2010
Скопски маратон 2010 Печати

Победници на СКОПСКИОТ МАРАТОН 2010 се Томас Тотх од Унгарија во машка и Луција Кимано до БиХ во женска конкуренција.

 

Резултати од Маратонската трка:

Мажи - ТОП 7

1. Томас Тотх - Унгарија

2. Нилс Стрик - Холандија

3. Виорел Георгита - Моладавија

4. Коџо Џуро - БиХ

5. Бири Ференц - Унгарија

6. Андонов Александар - Бугарија

7. Ѓорѓи Трендафилов - Македонија

 

Жени - Топ 4

1. Луција Кимано - БиХ

2. Марија Врајиц - Хрватска

3. Каталин Фаркаш - Унгарија

4. Миклош Лидија - Црна Гора

 

Полумаратонска трка:

Мажи топ 3

1. Стошич Саша - Србија

2. Филип Атила - Србија

3. Кокан Ајанаовски - Македонија

 

Жени топ 3

1. Слаѓана Перунович - Србија

2. Ксенија Бодлович - Србија

3. Тасевска Ениса - Македонија

 

 

Сојузот на спортови на Скопје заедно со ко-организаторите им ја честита победата на најдобрите во двете конкуренции во полумаратонската и маратонската трка, им се заблагодарува на сите пријавени учесници, а најискрено искажува голема благодарност на сите учесници во Хуманитарната трка на 5000 метри, кои беа повеќе од 1700 учесници и дадоа значајна подршка во афирмација на СКОПСКИОТ МАРАТОН.

Се надеваме на Ваше големо разбирање и подршка во годините и маратоните кои ни престојат.

Целосните резултати и галерија од преку 1800 фотографии од Скопскиот маратон 2010 можете да најдете на: http://www.skopskimaraton.com.mk/

 

Со Почит,

Сојуз на спортови на Скопје