Скопски маратон 2010
top
logo

Почеток Актуелно Скопски маратон 2010

Скопски маратон 2010 Печати

Победници на СКОПСКИОТ МАРАТОН 2010 се Томас Тотх од Унгарија во машка и Луција Кимано до БиХ во женска конкуренција.

 

Резултати од Маратонската трка:

Мажи - ТОП 7

1. Томас Тотх - Унгарија

2. Нилс Стрик - Холандија

3. Виорел Георгита - Моладавија

4. Коџо Џуро - БиХ

5. Бири Ференц - Унгарија

6. Андонов Александар - Бугарија

7. Ѓорѓи Трендафилов - Македонија

 

Жени - Топ 4

1. Луција Кимано - БиХ

2. Марија Врајиц - Хрватска

3. Каталин Фаркаш - Унгарија

4. Миклош Лидија - Црна Гора

 

Полумаратонска трка:

Мажи топ 3

1. Стошич Саша - Србија

2. Филип Атила - Србија

3. Кокан Ајанаовски - Македонија

 

Жени топ 3

1. Слаѓана Перунович - Србија

2. Ксенија Бодлович - Србија

3. Тасевска Ениса - Македонија

 

 

Сојузот на спортови на Скопје заедно со ко-организаторите им ја честита победата на најдобрите во двете конкуренции во полумаратонската и маратонската трка, им се заблагодарува на сите пријавени учесници, а најискрено искажува голема благодарност на сите учесници во Хуманитарната трка на 5000 метри, кои беа повеќе од 1700 учесници и дадоа значајна подршка во афирмација на СКОПСКИОТ МАРАТОН.

Се надеваме на Ваше големо разбирање и подршка во годините и маратоните кои ни престојат.

Целосните резултати и галерија од преку 1800 фотографии од Скопскиот маратон 2010 можете да најдете на: http://www.skopskimaraton.com.mk/

 

Со Почит,

Сојуз на спортови на Скопје

 
Банер

Пријатели

Банер
Банер
Банер
Банер

Спонзори

Банер
Банер
Банер

Медиумски спонзори

Банер
Банер
Банер

bottom

Сојуз на Спортови на Скопје.

viagra vente libre en pharmacie achat en ligne levitra medecament viagra acheter du cialis en france sildenafil promo livraison rapide http://www.ville-tence.fr/?itemid=643130...
  • http://www.paysnedelamer.fr/?comps=3156&... levitra mg http://www.paysnedelamer.fr/?comps=2591&...
    1. http://www.ncld.org/?cmJ=G3807&cmC=38611... comprar kamagra viagra deutschland rezeptfrei
    paxil prezzo actos comprare acyclovir comprare
    trouver du levitra diff carence viagra cialis levitra kamagra achat cialys