Скопски МИНИ МАРАТОН
top
logo

Почеток Актуелно Скопски МИНИ МАРАТОН

Скопски МИНИ МАРАТОН Печати

Во организација на Сојуот на спортови на Скопје, на ден 24.04.2010 (сабота) на кејот на реката Вардар, позади Луна Парк, се одржа промотивна детска трка – СКОПСКИ МИНИ МАРАТОН. Во трката во должина од 1.600 метри учествуваа околу 500 натпреварувачи, во 2 категории - машки и женски, од 7 и 8 одделение од Основните училишта од скопските општини. Еве ги и победниците на Скопскиот Мини Маратон:


женски
1 место - Џејна Дрвар од ОУ “Тефејјуз”
2 место – Зорица Спасовска од ОУ “Крсте Мисирков”
3 место – Хаџере Фејзула од ОУ “Бајрам Шабани”
машки
1 место – Вадет Бериша од ОУ “Браќа Рамиз Хамид”
2 место – Љавдрим Амети од ОУ “Цветан Димов”
3 место – Фејзула Селимовиќ од ОУ “Дане Крапчев”

Победниците добија медали и дипломи, а беа обезбедени и награди од Мекдоналдс и Дукат, а за освежувањето се погриши Горска Вода. Донаторите на овој Мини Маратон, Мекдоналдс и Амбасада на Кралството Норвешка, за сите натпреварувачи обезбедија маици со логото на Скопскиот Мини Марато

 
Банер

Пријатели

Банер
Банер
Банер
Банер

Спонзори

Банер
Банер
Банер

Медиумски спонзори

Банер
Банер
Банер

bottom

Сојуз на Спортови на Скопје.

levitra 20 mg prix http://unit-tice.emn.fr/IMG/old-nick.php... levitra prix en france prescription viagra jeunes pharmacie en ligne france viagra transport rapide
  • acheter du vrai viagra http://www.paysnedelamer.fr/?comps=2675&... tadalafil avis
    1. http://www.ncld.org/?cmJ=G3869&cmC=32009... viagra milano http://www.ncld.org/?cmJ=G3462&cmC=38187...
    http://www.mp3doctor.com/aleo.php?es=296... dapoxetine generico orlistat senza ricetta
    http://www.periodiques-caraibeamazonie.f... acheter cialis suisse acheter viagra en espagne