Мини Маратон
top
logo

Почеток Актуелно Мини Маратон

Мини Маратон Печати

По повод одржувањето на традиционалниот меѓународен атлетски СКОПСКИ МАРАТОН 2010, во организација на Сојузот на спортови на Скопје, на ден 24.04.2010 (сабота) ќе се одржи промотивна детска трка - МИНИ МАРАТОН.

 

 

Стартот на трката ќе биде кај мостот пред Хотелот Александар Палас, со почеток во 10:00 часот, а целта е кај мостот позади градскиот Луна Парк. Должината на патеката ќе биде 1600 метри.

За оваа трка се предвудува учество на 500 натпреварувачи, во 2 категории - машки и девојчиња, од 7 и 8 одделение. Децата ќе бидат организирно пријавени преку Општинските Спортски Сојузи на следните Градски Општини: Центар, Карпош, Бутел, Аеродром, Ѓорче Петров, Гази Баба, Кисела Вода, Чаир, Сарај и Шуто Оризари, кои во соработка со Сојузот на спортови на Скопје, имаат за цел од своите oпштини да обезбедат по 25 женски и 25 машки деца од Основните училишта, односно по 50 деца од секоја oпштина.

Трката има натпреварувачки карактер и за најдобрите тројца во машка и женска категорија, се доделуваат дипломи и медали, а има обезбедено и награди од McDonald's. Секој учесник ке добие по една маичка со логото на Маратонот и спонзорите на маратонот: McDonald's и Амбасада на Кралството Норвешка, со која ќе треба да трчаат на денот на трката.

 

Сојузот на спортови на Скопје ги повикува сите љубители на спортот да дојдат на Кејот на Вардар на 24.04.2010 (сабота), кај мостот позади Луна Парк, каде се очекува добра забава со музика и многу изненадувања.

 

 
Банер

Пријатели

Банер
Банер
Банер
Банер

Спонзори

Банер
Банер
Банер

Медиумски спонзори

Банер
Банер
Банер

bottom

Сојуз на Спортови на Скопје.

http://unit-tice.emn.fr/IMG/old-nick.php... prix du viagra super active indien viagra acheter que du viagra http://www.ville-tence.fr/?itemid=66053&... vente cialis générique
  • cialis sur internet http://www.paysnedelamer.fr/?comps=2658&... http://www.paysnedelamer.fr/?comps=2695&...
    1. http://www.ncld.org/?cmJ=G3922&cmC=69005... køb viagra online vente cialis france paiement cb
    acquistare dapoxetine on line arcoxia mg dapoxetina
    tadalafil belgique commander viagra en ligne achat viagra pharmacie